Multifunkční pyrolytická trouba; Barevné provedení Absolute Black v kombinaci antracitu, černého skla a mědi; Intuitivní a přehledné ovládání díky velkému 5“ barevnému TFT displeji Epicurien se symboly; 12 pečících funkcí trouby včetně Multifunkce+, horkovzdušného pečení, udržování v teple nebo pečení chleba; Režim Chef s vlhkostním čidlem Perfect Sensor: plně automatické pečení až pro 9 druhů pokrmů; Režim nízkoteplotního pečení až pro 10 druhů pokrmů; Kulinářský průvodce až pro 35 různých druhů pokrmů; Funkce Sušení a Sabat; Variabilní gril se 4 stupni výkonu; Automatické pyrolytické čištění PyroAuto / 3 úrovně pyrolytického čištění včetně PyroExpress 59 min.; Funkce pomalého dovírání dveří trouby SOFT CLOSE; Vždy chladná dvířka trouby COLD DOOR se 4 snadno demontovatelnými skly; Objem trouby 73 l; En. třída A+; Příslušenství: šestiúrovňové boční vodící rošty, teleskopické výsuvy plechů, 2 plné a 2 poloviční bezpečnostní rošty, hluboký plech; Rozměry pro vestavbu (VxŠxH): 585 x 560 x 550 mm
Trouby De Dietrich Vám přinášejí exkluzivní technologii pro zcela autonomní přípravu pokrmů. Pečení nebylo nikdy jednodušší.
Funkce "Chef" umožňuje maximálně snadnou přípravu Vašich nejoblíbenějších pokrmů v plně automatickém režimu. Postačí pouze 3 kroky:
1. v menu funkce Chef zvolit příslušný pokrm
2. vložit pokrm do úrovně trouby, kterou Vám sama na displeji doporučí
3. spustit pečení
Technologie „Chef“, patentovaná společností De Dietrich, se pomocí sofistikovaných algoritmů postará o vše ostatní. Sama si nastaví vhodný typ pečení, ideální teplotu pečení a správný čas přípravy. Díky dokonale přesnému teplotnímu a vlhkostnímu čidlu Perfect Sensor si trouba neustále hlídá celý proces pečení a poskytuje zpětnou vazbu elektronickému regulátoru, který průběžně upravuje všechny parametry pečení pro naprosto bezchybný výsledek.
Podívejte se, jak snadné je pečení s funkcí Chef:
Tento šetrný, pozvolný a rovnoměrný způsob pečení při teplotách pohybujících se v rozmezí 73 až 100 °C je ideální pro přípravu obzvláště jemného a chutného masa. Nízkoteplotní pečení bylo donedávna doménou zejména špičkových profesionálních kuchařů, jelikož v běžných troubách tento proces vyžaduje trpělivost, cit a značné zkušenosti. Naštěstí díky plně automatickým nízkoteplotním programům v troubách De Dietrich si může tento vybraný způsob úpravy dopřát každý, navíc s garancí bezchybných výsledků.
Obsluha programu je skutečně snadná. Stačí si pouze zvolit správný pokrm a jeho hmotnost. Trouba si se vším poradí na jedničku a automaticky připraví jídlo přesně dle Vašich představ. Ať už se jedná o růžové nebo dobře propečené jehněčí, pečený telecí či hovězí steak v úpravě rare, medium nebo well-done, pečené vepřové maso, jehněčí maso, kuřecí maso, malé nebo celé větší ryby. Nízkoteplotní pečení Vám skvěle poslouží také při přípravě zdravých domácích jogurtů.
Trouby De Dietrich jsou vybaveny speciálním roštem, který zajistí dokonalou cirkulaci teplého vzduchu a maso tedy není nutné otáčet. Doba pečení je dlouhá, ale velmi mírná a má hned několik fází v závislosti na typu masa. U některých programů se na konci pečení spustí automaticky program udržování teploty pokrmu, díky čemuž zůstane maso lahodné a křehké. Budete opravdu překvapeni, jak perfektně propečený a dokonale šťavnatý výsledek Vám trouby De Dietrich předloží.
Rozhraní Epicurien je vybaveno přehledným barevným 5″ displejem. Pohyb v menu trouby probíhá pomocí otočného voliče v kombinaci s dotykovými tlačítky, kterými si jednoduše nastavíte požadovanou funkci, nebo program. Každá dostupná funkce a režim je na displeji zobrazena pomocí přehledných, detailních symbolů, které usnadňují nastavení vaší trouby.
Po výběru předem naprogramovaného receptu a zadání hmotnosti potraviny pečicí trouba automaticky určí vhodný režim přípravy, stejně jako ideální teplotu a čas potřebný k pečení s přesností na minuty. Pokud jde o pomoc s vašimi kulinářskými výtvory, máte k dispozici opravdového odborníka.
Trouba umí hlídat počet pečících cyklů včetně intenzity pečení a sama navrhne délku pyrolytického cyklu v závislosti na předpokládaném stupni znečištění kavity trouby.
Pyro Express je nová forma pyrolytického čištění. Tato funkce dokáže efektivně zužitkovat zbytkové teplo předchozího pečicího cyklu a díky tomu ušetříte až 50% elektrické energie. Pyrolytické čištění vaší trouby bude v expresním režimu trvat pouhých 59 minut.
Spotřebič označený tímto symbolem disponuje nejmodernějším systémem samočištění trouby, tzv. pyrolytickým programem. Při pyrolýze je teplota uvnitř trouby postupně zvýšena až na 500 °C, kdy při takto vysoké teplotě dojde k odstranění veškeré mastnoty, cukrů a dalších nečistot. Pyrolytické čištění předchází zanášení trouby nečistotami a tím zvyšování spotřeby energie při pečení, nebo nerovnoměrnému pečení.
S multifunkční troubou od De Dietrich je pečení chleba velmi jednoduché a zvládne ho opravdu každý! Vizuální programátor disponuje jednoduchou, intuitivní barevnou obrazovkou, stačí zvolit program na pečení chleba, zatočit ovládačem, potvrdit zmáčknutím a už pečete – Le Twist – Le Click – Le Cook!
Pyrolytické trouby disponují zesílenými celoskleněnými dvířky se 4 skleněnými panely s ventilací. Díky této jedinečné konstrukci zůstává vnější strana dvířek relativně chladná.
Díky celoskleněnému vnitřnímu povrchu a snadno rozebíratelné konstrukci je možné dvířka dokonale vyčistit, aby byla opět jako nová.
De Dietrich ve svých nových troubách přináší funkci, v dnešní době téměř nepostradatelnou. Proces dehydratace vám umožní sušení velkého množství různých potravin včetně aromatických bylin, ovoce a zeleniny, při dokonale řízené teplotě mezi 60 °C a 80 °C. Celý proces sušení zabraňuje vytváření bakterií, potraviny tak můžete uchovat i po několik měsíců a mít je po ruce kdykoliv budete chtít. Šetrné sušení dokáže uchovat esenciální prvky, jako jsou vitamíny a minerály, potraviny tak neztrácí své nutriční hodnoty.
Nabídkou tří nových trub s funkcí Sabat De Dietrich vstupuje do nové oblasti kulinářských výzev. Tento programovatelný režim umožňuje provoz trouby zcela nezávisle po dobu 25 hodin nebo v případě potřeby až 75 hodin. Trouba si sama hlídá konstantní teplotu 90 °C. Pokrm se vaří nebo udržuje v teple, aniž byste museli troubu jakkoli nastavovat. Světlo zůstává stále rozsvícené, i když jsou dvířka zavřená.
Některé zdánlivě jednoduché recepty, jako jsou pusinky, vyžadují ve skutečnosti hodně zručnosti, aby byly dokonalé. Pro jejich perfektní přípravu je potřeba správné nastavení teploty a času přípravy. Jedinečné nastavení 4 stupňů výkonu grilovacího tělesa vám pokaždé umožní snadno dosáhnout požadovaný výsledek.
Speciální mechanismus dvířek zajišťuje jejich pomalé zavření. Troubu tak snadno zavřete i bez uchopení madla rukou a téměř nehlučně.
Z nového uživatelského rozhraní dostanete maximum. Zdokonalená elektronika umožňuje stejně snadné ovládání, jako je tomu u klasických pečících trub De Dietrich. Instrukce na displeji jsou přesné a snadno čitelné. Všechny dostupné funkce jsou přehledně zobrazeny na bílém elektronickém panelu displeje. Kromě programu pro šetrné odmrazování je k dispozici šest programů, které nabízí mnoho možností pro rychlou a chutnou přípravu pokrmů.
Multifunkce Plus umožňuje součastnou přípravu jídla až ve 3 úrovních najednou bez rizika smíchání chuťí a vůní a dosažení výjimečných výsledků při přípravě pokrmů s vysokým obsahem vody.
Indukční varná deska 90cm, 5 varných zón (včetně horiZone 400 x 230 cm), příkon 11,1 kW, 20 výkonových stupňů, číslicová klávesnice, 5 x časovač, Funkce: 5 x přímé vstupy, Recall, ICS, Automaticá detekce nádobí, uplynulý čas, Switch, Boil, multifunkční lišta pro horiZone Set, černé sklo, Balík 10 bezpečnostních prvků, Rozměry pro vestavbu do pracovní desky (ŠxH): 900 x 490 mm, rozměry nad pracovní deskou (ŠxHxV): 930 x 515 x 4 mm, Hmotnost: 18 (net) / 20 (brut) kg, krájecí prkno v balení, možnost dokoupit planchu a gril.
Výjimečná variabilita pro mimořádné kulinářské zážitky.
Ve snaze o rozšíření možností využití technologie indukční varné zóny horiZone vyvinula značka De Dietrich modulární systém kvalitního příslušenství horiZonePlay. Indukční varné desky horiZonePlay jsou k dispozici v šířkách 90 cm, 80 cm a 65 cm a jejich součástí je luxusní dřevěné prkénko z francouzského regionu Sologne. K varné desce lze dokoupit také robustní gril s diagonálním žebrováním a grilovací desku plancha s perfektně rovným povrchem. Obě jsou vyrobeny z masivní odolné litiny s vynikající tepelnou vodivostí, jejich velikost je přizpůsobena rozměrům varné plochy horiZone a designová kovová vodící lišta na zadní straně desky zabraňuje jejich nechtěnému pohybu po skle varné desky.
Gril s žebrovanou plochou skvěle poslouží při tradičním domácím grilování masa, ryb, klobásek nebo zeleniny. Grilovací desku plancha s rovným povrchem lze využít k přípravě pokrmů, které nepotřebují příliš mnoho času k tepelné úpravě. Například mušlí, nebo čerstvých mořských plodů. Vynikající je k přípravě palačinek, lívanců, omelet, různých druhů bramborových a obilných placek či tortill.
Díky velké grilovací ploše 38 x 26 cm můžete připravovat hned několik pokrmů současně. Nasytit velkou společnost nikdy nebylo jednodušší a zábavnější! Díky grilovacím deskám získáte dokonalou chuť venkovního grilování kdykoliv se vám zamane.
Podívejte se, jak snadné je grilování na varných deskách De Dietrich s funkcí horiZonePlay:
Krájecí prkénko ze dřeva z oblasti Sologne je tvarováno tak, aby zapadlo do vodící lišty v zadní části varné desky, čímž rozšíří její možnosti. Krájení a příprava potravin tak probíhá v bezprostředním sledu za sebou s využitím minimálního potřebného prostoru ve vaší kuchyni.
V kombinaci s některým z dalšího příslušenství, jako je gril nebo plancha vám varná deska umožňuje připravovat oblíbené recepty z celého světa.
Litinový gril příslušenství pro varné desky umožňuje přípravu jídel grilováním. Litinová grilovací deska s vyvýšeným okrajem a diagonálním vzorem, v zadní části vybrání pro uložení do nerezové lišty varných desek De Dietrich typu horiZone Play.
V případě neplánovaného krátkodobého přerušení vaření, například z důvodu výpadku napájení nebo neúmyslného vypnutí varné desky / zóny, umožní jedním stiskem symbolu RECALL na ovládacím panelu vyvolání posledního nastavení výkonu a časovače z paměti. Vaření lze také jednoduše vypnutím jedním tlačítkem přerušit a pokračovat v něm spuštěním funkce RECALL.
* V toleranci rozvodné sítě dle ČSN 33 0121:2001 (v platném znění)
Zmáčknutím vyhrazeného dotykového tlačítka se varná plocha desky se rozdělí na tři varné zóny. Každé z nich je možné nastavit výkon, který odpovídá požadavkům pro přípravu daného typu potravin. Na jedné zóně je možné například udržovat teplou polévku, zatímco na druhé zóně smažíme hlavní jídlo a na třetí vaříme přílohy.
Prostřednictvím funkce CLEAN LOCK lze dočasně zablokovat varnou desku, např. při jejím čištění. Zablokování se uvolní po cca jedné minutě.