Multifunkční pyrolytická trouba; Barevné provedení Coal Black v kombinaci antracitu a černého skla; Intuitivní a přehledné ovládání díky velkému 6“ grafickému TFT displeji Connaisseur s barevnými snímky a obrázky pokrmů; 12 pečících funkcí trouby včetně Multifunkce+, horkovzdušného pečení, udržování v teple nebo pečení chleba; Režim Chef s vlhkostním čidlem Perfect Sensor: plně automatické pečení až pro 15 druhů pokrmů; Režim nízkoteplotního pečení až pro 10 druhů pokrmů; Kulinářský průvodce až pro 50 různých druhů pokrmů; Režim Cukrář pro 14 francouzských sladkých receptů; Funkce Sušení a Sabat; Variabilní gril se 4 stupni výkonu; Automatické pyrolytické čištění PyroAuto / 3 úrovně pyrolytického čištění včetně PyroExpress 59 min.; Funkce pomalého dovírání a otevírání trouby dveří trouby SOFT CLOSE / DROP DOWN; Vždy chladná dvířka trouby COLD DOOR se 4 snadno demontovatelnými skly; Objem trouby 73 l; En. třída A+; Příslušenství: šestiúrovňové boční vodící rošty, teleskopické výsuvy plechů, 2 bezpečnostní horizontální rošty, hluboký plech, 2 poloviční rošty na polévání; Rozměry pro vestavbu (VxŠxH): 585 x 560 x 550 mm
Trouby De Dietrich Vám přinášejí exkluzivní technologii pro zcela autonomní přípravu pokrmů. Pečení nebylo nikdy jednodušší.
Funkce "Chef" umožňuje maximálně snadnou přípravu Vašich nejoblíbenějších pokrmů v plně automatickém režimu. Postačí pouze 3 kroky:
1. v menu funkce Chef zvolit příslušný pokrm
2. vložit pokrm do úrovně trouby, kterou Vám sama na displeji doporučí
3. spustit pečení
Technologie „Chef“, patentovaná společností De Dietrich, se pomocí sofistikovaných algoritmů postará o vše ostatní. Sama si nastaví vhodný typ pečení, ideální teplotu pečení a správný čas přípravy. Díky dokonale přesnému teplotnímu a vlhkostnímu čidlu Perfect Sensor si trouba neustále hlídá celý proces pečení a poskytuje zpětnou vazbu elektronickému regulátoru, který průběžně upravuje všechny parametry pečení pro naprosto bezchybný výsledek.
Podívejte se, jak snadné je pečení s funkcí Chef:
Tento šetrný, pozvolný a rovnoměrný způsob pečení při teplotách pohybujících se v rozmezí 73 až 100 °C je ideální pro přípravu obzvláště jemného a chutného masa. Nízkoteplotní pečení bylo donedávna doménou zejména špičkových profesionálních kuchařů, jelikož v běžných troubách tento proces vyžaduje trpělivost, cit a značné zkušenosti. Naštěstí díky plně automatickým nízkoteplotním programům v troubách De Dietrich si může tento vybraný způsob úpravy dopřát každý, navíc s garancí bezchybných výsledků.
Obsluha programu je skutečně snadná. Stačí si pouze zvolit správný pokrm a jeho hmotnost. Trouba si se vším poradí na jedničku a automaticky připraví jídlo přesně dle Vašich představ. Ať už se jedná o růžové nebo dobře propečené jehněčí, pečený telecí či hovězí steak v úpravě rare, medium nebo well-done, pečené vepřové maso, jehněčí maso, kuřecí maso, malé nebo celé větší ryby. Nízkoteplotní pečení Vám skvěle poslouží také při přípravě zdravých domácích jogurtů.
Trouby De Dietrich jsou vybaveny speciálním roštem, který zajistí dokonalou cirkulaci teplého vzduchu a maso tedy není nutné otáčet. Doba pečení je dlouhá, ale velmi mírná a má hned několik fází v závislosti na typu masa. U některých programů se na konci pečení spustí automaticky program udržování teploty pokrmu, díky čemuž zůstane maso lahodné a křehké. Budete opravdu překvapeni, jak perfektně propečený a dokonale šťavnatý výsledek Vám trouby De Dietrich předloží.
Rozhraní je vybaveno přehledným celobarevným 6″ displejem s fotkami ve vysoké kvalitě, které reálně zobrazují zvolený pokrm, nebo funkci. Orientace v nabídce programů a funkcí je tedy velmi snadná a ovládání zcela intuitivní pomocí otočného voliče a dotykových tlačítek na displeji. Na výběr máte z mnoha režimů, například Automatický program Chef, Kulinářský průvodce, Nízkoteplotní pečení, Cukrář a další. Každá možnost je doprovázena jedinečným a realistickým zobrazením.
S odkazem na bohatou historii výroby domácích spotřebičů a tradici kovodělné výroby vytvořili designéři značky De Dietrich exkluzivní design spotřebičů s prvky mědi, litiny, kovu a skla. Průkopnický vzhled včetně nejmodernějších displejů je zde perfektně sladěn s tradičními poctivými materiály. To vše při zachování dokonalé souhry odstínů barev a sladění vertikálních i horizontálních křivek. Každý výrobek je opatřen originální měděnou pečetí loga De Dietrich. Trouby De Dietrich získaly prestižní ocenění Red Dot Design Award. Toto prestižní ocenění za produktový a komunikační design, je udělováno designovým centrem z německého Essenu.
Značka De Dietrich je nesmírně hrdá na to, že může své výrobky označovat logem “Origine France Garantie”. Toto označení, vytvořené v květnu 2011 na podnět francouzského ministerstva průmyslu, je synonymem transparentnosti a pravdivosti informací o původu a výrobních postupech produktů společnosti De Dietrich. Jedná se o jedinečné referenční kritérium pro náročné zákazníky, kteří vyhledávají produkty té nejvyšší prestiže a kvality.
Trouby De Dietrich jsou synonymem dokonalosti v každém ohledu. Nejen po technické ale i po konstrukční stránce se jedná o špičkové spotřebiče, kde nebylo nic ponecháno náhodě. Inženýři ze společnosti De Dietrich proto kladou maximální důraz také na absolutní bezpečnost svých spotřebičů. Aby byl zajištěn bezproblémový provoz trub De Dietrich nejen během pečení, ale i v průběhu pyrolytického čištění, kdy dosahují teploty uvnitř trouby až 500°C, vyvinuli několikavrstvou unikátní izolaci pláště trouby vyrobenou z dutých vláken a speciálních materiálů, které garantují, že trouba bude během provozu naprosto bezpečná jak pro Vás, tak pro Vaši kuchyňskou linku.
Multifunkce Plus umožňuje součastnou přípravu jídla až ve 3 úrovních najednou bez rizika smíchání chuťí a vůní a dosažení výjimečných výsledků při přípravě pokrmů s vysokým obsahem vody.
Potřebujete li pomoci s přípravou Vašich kulinářských výtvorů, máte v podobě trub De Dietrich k ruce skutečného odborníka. Po výběru některého z mnoha desítek předem naprogramovaných známých i méně známých receptů a zadání hmotnosti potraviny, si trouba automaticky určí vhodný režim přípravy, stejně jako ideální teplotu a přesný čas potřebný k pečení.
Makronky, kanely, čokoládové fondány ... Pokud považujete francouzské cukrářské výrobky za součást kulinářského umění, už se nemusíte cítit méněcenně. S multifunkčními troubami od De Dietrich se můžete stát francouzským cukrářem kdykoli. Spolehnout se můžete na speciální menu, exkluzivní pro De Dietrich, které vám hravě pomůže vyrobit tyto chutné cukrářské klasiky. Vyberte si ze 14 dostupných receptů pro automatické pečení a nechte se zahrnout komplimenty.
De Dietrich ve svých nových troubách přináší funkci, v dnešní době téměř nepostradatelnou. Proces dehydratace vám umožní sušení velkého množství různých potravin včetně ovoce, zeleniny, hub, aromatických bylin nebo koření při dokonale řízené teplotě mezi 35 °C a 80 °C. Celý proces sušení zabraňuje vytváření bakterií, potraviny tak můžete uchovat i po několik měsíců a mít je po ruce kdykoliv budete chtít. K sušení vybírejte jen zralé suroviny, bez známek poškození, napadení hnilobou či plísní. Nebojte se sušit kyselé, nebo málo sladké plody (například kyselá jablka), právě naopak! V surovinách se v průběhu dehydratace koncentrují cukry a přírodní aroma, takže oproti čerstvým potravinám mají výraznější a sladší chuť.
Pokud chcete předejít zhnědnutí některých druhů ovoce (hrušek, jablek, meruněk apod.), tak nakrájené plátky ovoce před sušením namočte do směsi připravené z 250 ml vody a 1 lžíce citrónové šťávy.
V multifunkčních troubách od De Dietrich můžete sušit ovoce i zeleninu zároveň!
Vždy používejte pouze čerstvé suroviny. Pečlivě je omyjte, nechte okapat a osušte je. Položte na rošt papír na pečení a na něj rovnoměrně rozložte nakrájené suroviny. Použijte lištu na úrovni 1 (máte-li více roštů, zasuňte je na lišty na úrovních 1 a 3). Suroviny s velkým obsahem vody během sušení několikrát obraťte. Hodnoty uvedené v tabulce se mohou lišit v závislosti na typu sušených surovin, jejich zralosti, tloušťce a jejich vlhkosti.
Nabídkou tří nových trub s funkcí Sabat De Dietrich vstupuje do nové oblasti kulinářských výzev. Tento programovatelný režim umožňuje provoz trouby zcela nezávisle po dobu 25 hodin nebo v případě potřeby až 75 hodin. Trouba si sama hlídá konstantní teplotu 90 °C. Pokrm se vaří nebo udržuje v teple, aniž byste museli troubu jakkoli nastavovat. Světlo zůstává stále rozsvícené, i když jsou dvířka zavřená.
S multifunkční troubou od De Dietrich je pečení chleba velmi jednoduché a zvládne ho opravdu každý! Vizuální programátor disponuje jednoduchou, intuitivní barevnou obrazovkou, stačí zvolit program na pečení chleba, zatočit ovládačem, potvrdit zmáčknutím a už pečete – Le Twist – Le Click – Le Cook!
Pyrolytické trouby disponují zesílenými celoskleněnými dvířky se 4 skleněnými panely s ventilací. Díky této jedinečné konstrukci zůstává vnější strana dvířek relativně chladná.
Díky celoskleněnému vnitřnímu povrchu a snadno rozebíratelné konstrukci je možné dvířka dokonale vyčistit, aby byla opět jako nová.
Některé zdánlivě jednoduché recepty, jako jsou pusinky, vyžadují ve skutečnosti hodně zručnosti, aby byly dokonalé. Pro jejich perfektní přípravu je potřeba správné nastavení teploty a času přípravy. Jedinečné nastavení 4 stupňů výkonu grilovacího tělesa vám pokaždé umožní snadno dosáhnout požadovaný výsledek.
Speciální mechanismus dvířek zajišťuje jejich pomalé zavření. Troubu tak snadno zavřete i bez uchopení madla rukou a téměř nehlučně.
Pyro Express je nová forma pyrolytického čištění. Tato funkce dokáže efektivně zužitkovat zbytkové teplo předchozího pečicího cyklu a díky tomu ušetříte až 50% elektrické energie. Pyrolytické čištění vaší trouby bude v expresním režimu trvat pouhých 59 minut.
Spotřebič označený tímto symbolem disponuje nejmodernějším systémem samočištění trouby, tzv. pyrolytickým programem. Při pyrolýze je teplota uvnitř trouby postupně zvýšena až na 500 °C, kdy při takto vysoké teplotě dojde k odstranění veškeré mastnoty, cukrů a dalších nečistot. Pyrolytické čištění předchází zanášení trouby nečistotami a tím zvyšování spotřeby energie při pečení, nebo nerovnoměrnému pečení.
Trouba umí hlídat počet pečících cyklů včetně intenzity pečení a sama navrhne délku pyrolytického cyklu v závislosti na předpokládaném stupni znečištění kavity trouby.
Z nového uživatelského rozhraní dostanete maximum. Zdokonalená elektronika umožňuje stejně snadné ovládání, jako je tomu u klasických pečících trub De Dietrich. Instrukce na displeji jsou přesné a snadno čitelné. Všechny dostupné funkce jsou přehledně zobrazeny na bílém elektronickém panelu displeje. Kromě programu pro šetrné odmrazování je k dispozici šest programů, které nabízí mnoho možností pro rychlou a chutnou přípravu pokrmů.