Multifunkční pyrolytická trouba s párou; Barevné provedení Platinum v kombinaci nerezu, černého skla a mědi; Intuitivní a přehledné ovládání díky velkému 5“ barevnému TFT displeji Epicurien se symboly; 11 pečících funkcí trouby včetně Horkovzdušného pečení, kombinovaného pečení, udržování v teple nebo pečení chleba; 3 kombinované funkce pečení s párou: Turbo gril + pára, horkovzdušné pečení + pára a konvenční pečení s ventilátorem + pára; Režim nízkoteplotního pečení až pro 10 druhů pokrmů; Kulinářský průvodce až pro 73 druhů pokrmů z toho 38 pro kombinované pečení s párou; Automatické otevírání zásobníku na vodu; Podsvícený indikátor hladiny vody v zásobníku; Doporučení k odstranění vodního kamene; Funkce sušení; Variabilní gril se 4 stupni výkonu; Automatické pyrolytické čištění PyroAuto / 3 úrovně pyrolytického čištění včetně PyroExpress 59 min.; Funkce pomalého dovírání a otevírání trouby dveří trouby SOFT CLOSE; Vždy chladná dvířka trouby COLD DOOR se 4 snadno demontovatelnými skly; Objem trouby 73 l; En. třída A+; Příslušenství: šestiúrovňové vodící rošty, teleskopické výsuvy plechů, 2 bezpečnostní rošty, hluboký plech, 1 parní nerez mřížka; Rozměry pro vestavbu (VxŠxH): 585 x 560 x 550 mm
Inženýři ze společnosti De Dietrich se při návrhu nových spotřebičů inspirovali technologiemi využívanými v profesionálních kuchyních a vytvořili univerzální multifunkční trouby, které naplňují představy zákazníků o moderním, rychlém a zdravém vaření.
V troubách De Dietrich můžete kromě tradičních způsobů pečení, ať již s podporou horkého vzduchu, nebo bez, využít i sílu vodní páry, která posune hranice Vašich kulinářských dovedností do zcela nových dimenzí. Kombinované pečení s párou je chutné a až neuvěřitelně efektivní.
Díky podpoře páry se potraviny nevysušují, masa a těsta připravená v tomto režimu neztrácejí na objemu, jsou šťavnatá a plná chuti. Díky prospěšné kombinaci horké páry a horkého vzduchu je vnitřek vždy dobře tepelně upravený a okraje dozlatova propečené a křupavé. Vyzkoušejte například skvělé zlatavé kuřátko nebo vynikající křupavý domácí chleba připravené s podporou páry. Už nikdy nebudete chtít jinak.
Trouba disponuje vestavným zásobníkem na vodu a v přední části trouby je umístěna nálevka která se automaticky vysouvá před zahájením programu s využitím páry. Stačí ji pouze naplnit vodou a zahájit pečení. Trouba si poté sama ohlídá teplotu, čas a typ přípravy včetně podílu přidané páry (od 20% až do 80%).
Po výběru předem naprogramovaného receptu a zadání hmotnosti potraviny pečicí trouba automaticky určí vhodný režim přípravy, stejně jako ideální teplotu a čas potřebný k pečení s přesností na minuty. Pokud jde o pomoc s vašimi kulinářskými výtvory, máte k dispozici opravdového odborníka.
Trouba umí hlídat počet pečících cyklů včetně intenzity pečení a sama navrhne délku pyrolytického cyklu v závislosti na předpokládaném stupni znečištění kavity trouby.
Pyro Express je nová forma pyrolytického čištění. Tato funkce dokáže efektivně zužitkovat zbytkové teplo předchozího pečicího cyklu a díky tomu ušetříte až 50% elektrické energie. Pyrolytické čištění vaší trouby bude v expresním režimu trvat pouhých 59 minut.
S multifunkční troubou od De Dietrich je pečení chleba velmi jednoduché a zvládne ho opravdu každý! Vizuální programátor disponuje jednoduchou, intuitivní barevnou obrazovkou, stačí zvolit program na pečení chleba, zatočit ovládačem, potvrdit zmáčknutím a už pečete – Le Twist – Le Click – Le Cook!
Pyrolytické trouby disponují zesílenými celoskleněnými dvířky se 4 skleněnými panely s ventilací. Díky této jedinečné konstrukci zůstává vnější strana dvířek relativně chladná.
Díky celoskleněnému vnitřnímu povrchu a snadno rozebíratelné konstrukci je možné dvířka dokonale vyčistit, aby byla opět jako nová.
De Dietrich ve svých nových troubách přináší funkci, v dnešní době téměř nepostradatelnou. Proces dehydratace vám umožní sušení velkého množství různých potravin včetně aromatických bylin, ovoce a zeleniny, při dokonale řízené teplotě mezi 60 °C a 80 °C. Celý proces sušení zabraňuje vytváření bakterií, potraviny tak můžete uchovat i po několik měsíců a mít je po ruce kdykoliv budete chtít. Šetrné sušení dokáže uchovat esenciální prvky, jako jsou vitamíny a minerály, potraviny tak neztrácí své nutriční hodnoty.
Tento ovládací panel používá stejné rozhraní, jak je tomu i u ovládacího panelu Connaisseur. Pomocí otočného voliče jednoduše nastavíte požadovanou funkci, nebo program. Programy a funkce jsou schématicky zobrazeny detailními ilustracemi, které usnadňují nastavení vaší trouby.
Tento šetrný, pozvolný a rovnoměrný způsob pečení při teplotách pohybujících se v rozmezí 73 až 100 °C je ideální pro přípravu obzvláště jemného a chutného masa. Nízkoteplotní pečení bylo donedávna doménou zejména špičkových profesionálních kuchařů, jelikož v běžných troubách tento proces vyžaduje trpělivost, cit a značné zkušenosti. Naštěstí díky plně automatickým nízkoteplotním programům v troubách De Dietrich si může tento vybraný způsob úpravy dopřát každý, navíc s garancí bezchybných výsledků.
Obsluha programu je skutečně snadná. Stačí si pouze zvolit správný pokrm a jeho hmotnost. Trouba si se vším poradí na jedničku a automaticky připraví jídlo přesně dle Vašich představ. Ať už se jedná o růžové nebo dobře propečené jehněčí, pečený telecí či hovězí steak v úpravě rare, medium nebo well-done, pečené vepřové maso, kuřecí maso, malé nebo celé větší ryby.
Trouby De Dietrich jsou vybaveny speciálním roštem, který zajistí dokonalou cirkulaci teplého vzduchu a maso tedy není nutné otáčet. Doba pečení je dlouhá, ale velmi mírná a má hned několik fází v závislosti na typu masa. U některých programů se na konci pečení spustí automaticky program udržování teploty pokrmu, díky čemuž zůstane maso lahodné a křehké.
Budete opravdu překvapeni, jak perfektně propečený a dokonale šťavnatý výsledek Vám trouby De Dietrich předloží.
A jeden malý tip na závěr: nízkoteplotní pečení Vám skvěle poslouží také při přípravě zdravých domácích jogurtů.
Některé zdánlivě jednoduché recepty, jako jsou pusinky, vyžadují ve skutečnosti hodně zručnosti, aby byly dokonalé. Pro jejich perfektní přípravu je potřeba správné nastavení teploty a času přípravy. Jedinečné nastavení 4 stupňů výkonu grilovacího tělesa vám pokaždé umožní snadno dosáhnout požadovaný výsledek.
Speciální mechanismus dvířek zajišťuje jejich pomalé zavření. Troubu tak snadno zavřete i bez uchopení madla rukou a téměř nehlučně.
Z nového uživatelského rozhraní dostanete maximum. Zdokonalená elektronika umožňuje stejně snadné ovládání, jako je tomu u klasických pečících trub De Dietrich. Instrukce na displeji jsou přesné a snadno čitelné. Všechny dostupné funkce jsou přehledně zobrazeny na bílém elektronickém panelu displeje. Kromě programu pro šetrné odmrazování je k dispozici šest programů, které nabízí mnoho možností pro rychlou a chutnou přípravu pokrmů.
Multifunkce Plus umožňuje součastnou přípravu jídla až ve 3 úrovních najednou bez rizika smíchání chuťí a vůní a dosažení výjimečných výsledků při přípravě pokrmů s vysokým obsahem vody.